HISTORIE

Børnenes Kontor blev stiftet den 1. december 1898 og har arbejdet engageret for udsatte og økonomisk dårligt stillede børn lige siden.

På tidslinjen herunder kan du opleve en perlerække af arkivbilleder og anekdoter fra organisationenes historie, som dokumenterer det engagement og den indsats som har Børnenes Kontor har stået for fra første dag – og stadig står for den dag i dag.

Preloader
  • Med en gave på 500 kroner…

    Med en gave på 500 kroner…

    …fra Trikotage-fabrikant Henriques stiftede Redaktør A.C.Meyer Børnenes Kontor. I dagens penge svarer det til knap 35.000 kroner eller – målt i reallønsudvikling – til omkring 240.000 kroner!

  • Flæsk, ris, kaffe, sukker og landbrød

    Flæsk, ris, kaffe, sukker og landbrød

    Hver af de 2.300 familier med over 8.000 børn som fik julehjælp, fik 5-8 pund flæsk, 2 pund ris, et halvt pund kaffe med tilsætning, 2 pund hvid sukker, et stort landbrød og 2 kr. Der blev taget særlig hensyn til enker og forladte hustruer med mange børn.

  • Uddeling af tøj og sko til over 4.000 skolebørn

    Ved sommerferien uddelte Kontoret bl.a. 22.000 stykker tøj, 4500 par nye og 200 par reparerede sko til 4.000 skolebørn, der havde feriepladser og billetter. Der blev også oprettet og udrustet fem kolonier både i Jylland og på øerne.

  • Indsamling til Børnenes Kontor

    Indsamling til Børnenes Kontor

    I 1912 åbnede Scalarevyen i den nu nedrevne bygning i smørhullet mellem Tivoli og Cirkusbygningen. I åbningsforestillingen var der indlagt et nummer, hvor revykunstneren Ella Gregers samlede ind til fordel for Børnenes Kontor.

  • Pantsatte klæder indløst fra lånekontorerne

    Pantsatte klæder indløst fra lånekontorerne

    Det eneste, folk havde at pantsatte for at få mad på bordet, var børnenes ene – det fine – sæt tøj. Ofte hjalp Børnenes Kontor ved at få de pantsatte klæder indløst fra lånekontorerne. Denne sommer brugte man 576,98 kr. til formålet, svarende til 33.000,- kroner i dag.

  • Hjælpen uddeles altid uden hensyn til religion eller politik

    Hjælpen uddeles altid uden hensyn til religion eller politik

    Allerede i de gamle beretninger fra Børnenes Kontors første 25 år slås det fast, at hjælpen altid uddeles uden hensyn til religion, politik eller lignende til dem der har behov for hjælp – noget som kontoret har holdt i hævd frem til i dag. Klik på billedet for at læse dokumentet i .PDF-format.

  • Vikingernes Nytårssvømning

    Vikingernes Nytårssvømning

    Vikingernes Nytårssvømning var en kold omgang i Hellerup Lystbådehavn og samlede hvert år en stor skare af tilskuere. Yngste deltager var 6-årige Birthe Larsen og den ældste var 70-årige overingeniør Holger Tuxen. Overskuddet gik igen til Børnenes Kontor. Klik på billedet og se en kort film.

  • Stifter af Børnenes Kontor, A.C. Meyer, afgår ved døden

    Stifter af Børnenes Kontor, A.C. Meyer, afgår ved døden

    Den 5. september 1938 døde Børnenes Kontors stifter og mangeårige formand, redaktøren og folketingsmanden A.C. Meyer. Han var et multitalent, skrev romaner og skuespil, og når både at blive teaterdirektør og få en biografbevilling, før sin død som 80-årig.

  • To-kronen

    To-kronen

    Når vi havde fået alt det fine tøj og de fine nye sko, stod der en pæn mand i døren, som man skulle sige farvel til. Og så vi fik vi alle en blank nyslået tokrone trykket i hånden!